Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 30-06-2022 19:37

Rize’de Kenevir Fabrikası Kurulumu İle İlgili Toplantı Gerçekleştirildi

Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, Rize’de Kenevir üretimini artırmak amacı ile kurulması planlanan kenevir fabrikası ile ilgili ilk değerlendire toplantısı gerçekleştirildi.

Rize’de Kenevir Fabrikası Kurulumu İle İlgili Toplantı Gerçekleştirildi

Rize Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Kemal Çeber, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda Rize’de kurulması planlanan kenevir fabrikasıyla ilgili kurucu firma yetkilileri tarafından plan ve projelerin 3 boyutlu sunumu yapıldı. Kenevir fabrikasının yeri ve dikim yapılacak alanlar başta olmak üzere yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelinde kenevir ekimi konusunda seferberlik ilan etmesinden sonra izin kapsamında olan 19 ilden biri de Rize olmuştu. Yapılması planlanan fabrika ile birlikte özellikle Rize’nin Coğrafi İşaretli Ürünlerinden olan Rize Bezi’nin (Feritiko) yeniden canlanması ve üretimin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Vali Kemal Çeber, son yıllarda devletin kenevir üretimiyle ilgili teşvik edici adımları olduğunu hatırlatarak, “Pek çok alanda kullanılan kenevir ilimizde geçmiş yıllarda yaygın olarak üretilmekte ve coğrafi tescilli ürünlerimizden olan Rize Bezi üretiminde de kullanılmaktaydı. Fakat zaman içerisinde kenevir üretimi yapılmamış ve kenevirden üretilen ip, elyaf, kumaş gibi ürünlerde yaygınlığını kaybetmişti. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilere kenevir üretimine teşvik etmesi sonrası bizde ilimizde kenevir üretimini artırmak ve kenevir fabrikası kurmak için çalışmalara başladık. Bu anlamda arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları değerlendirmek üzere son derece önemli bir toplantı düzenledik. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilimizde kenevir üretimini arttırarak kenevirden üretilen ürünleri ilimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Admin

AdminAdmin