Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 16-06-2022 17:09

Rize Valisi Kemal Çeber, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfın'a verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfın'a verdi.

Bu kapsamda Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulunarak 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu'na destek oldu.

Vali Çeber’i makamında ziyaret eden İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şube Başkanı Naci Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonunun yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Vali Çeber, yapılan bilgilendirmelerin ardından Türkiye Dİyanet Vakfı'nın çok önemli çalışmalara imza attığını vurgulayarak “ Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi'nin ilimizde gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban kampanyası ve diğer faaliyetleri yakından takip ediyorum. Ülkemizde ve yurt dışında onlarca ülkede İslami usullere göre Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yüzü gülüyor. Bu vesile ile Rize Valisi olarak bu yıl da kurbanımı Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlıyorum. Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için ‘Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde’ vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna halkımızın da ilgisini bekliyoruz” dedi.

Vali Çeber’in kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Müftü Çakmakçı, Vali Çeber’e teşekkür etti.

Admin

AdminAdmin