Rize Haberleri
Giriş Tarihi : 04-07-2021 12:55   Güncelleme : 04-07-2021 12:55

Rize İl Tarım Müdürlüğü gıda işletmelerinde çalışan personellere hijyen eğitimi verdi.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda Hijyen Yönetmeliğinin 21. Maddesi "Gıda işletmecisi, Gıda işinde çalışan personelin yaptıkları işin gerektirdiği gıda hijyeni konularında kontrol edilmelerini ve bilgilendirilmelerini ve eğitilmelerini sağlar" kanunu gereğince gıda işletmelerinde çalışan personellerine eğitim verdi.

Rize İl Tarım Müdürlüğü gıda işletmelerinde çalışan personellere hijyen eğitimi verdi.

Bu kapsamda Rize İl Müdürlüğü:  "Yakup Şanal Toplantı salonunda teknik personeller tarafından; işletmelerde uygulanması gereken temel hijyen kuralları hakkında İlimiz ekmek - unlu mamuller ve pastane faaliyeti gösteren işletmelere gıda hijyen eğitimi gerçekleştirdi. 

Eğitimde hijyen ve sanitasyonla ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, el yıkama maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında bilgiler verildi."  açıklamasında bulundu.